Assistent accountant

Een Assistent accountant

Wat doet een assistent accountant precies? Dit vragen studenten en ondernemers zich vaak af. Een assistent accountant houdt zich bezig met het financiële gedeelte. De adviseur doet alle financiële administratie, dit wordt ook wel boekhouding genoemd. Een assistent accountant zorgt ervoor dat de eigenaar zich niet druk hoeft te maken om deze dingen. Een assistent accountant doet ook de belastingaangifte en zorgt ervoor dat alle papieren geordend zijn. Als er iets moet worden ingeleverd kan het eenvoudig worden teruggevonden. Het werk is vrijwel hetzelfde, maar je werkt met meerdere mensen, waardoor het toch leuk blijft.

Welke opleidingen zijn er?
Er wordt vaak gedacht dat je pas een assistent accountant kunt worden als je een hbo-opleiding hebt afgerond. Dit is niet het geval, want je kunt ook een mbo-opleiding volgen. Je kunt hierna direct aan het werk, maar het kan zijn dat bedrijven iemand met een hbo-diploma willen aannemen. Je kunt er ook voor kiezen om na de opleiding Assistent Accountant door te gaan naar het hbo. Op het Hbo kun je dan accountancy of bedrijfseconomie gaan studeren. Er zijn ook bedrijven die werknemers opleiden, maar dit is niet altijd zo. De hbo-opleiding duurt 4 jaar en je kunt ook voor een master kiezen. Als je afgestudeerd bent kun je snel een baan vinden, want er is veel vraag naar een accountant. Als je lang dezelfde baan hebt kun je een promotie krijgen en hierdoor gaat je salaris ook omhoog. Je moet jezelf bewijzen en het werk echt interessant vinden. Een accountant moet veel geduld hebben en gestructureerd werken. Daarnaast moet je ook met verschillende situaties om kunnen gaan. Je kunt bij de overheid werken, maar ook bij een bedrijf. Tijdens je opleiding heb je de keuze om hier goed over na te denken. Vacatures Assistent Accountant vinden? Klik onderaan op de pagina op lees verder.

Meer vraag naar Accountants
Als je de hbo-opleiding accountancy of bedrijfseconomie hebt afgerond, heb je bijna zeker wel kans op een baan. Bij de mbo-opleiding is dit wat lastiger, maar je kunt natuurlijk ervaring op doen. In heel Nederland zijn er wel vacatures, waar jij als accountant op kunt solliciteren. De laatste jaren nemen veel meer bedrijven en overheidsinstanties een accountant in dienst. Bent u opzoek naar een vacature, neem dan eens een kijkje op het internet. Lees verder.