Relatiegeschenk

Wat is een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk is een geschenk wat een bedrijf aan een ander bedrijf om hun goede relatie te belonen of te pushen. Dit kunnen leuke kleine give a ways zijn maar het kunnen ook grote of dure cadeaus zijn. Voorbeelden van kleine relatiegeschenken zijn pennen, sleutelhanger en aanstekers. Maar bij grote cadeaus kun je denken aan bijvoorbeeld dure merk pennen of zelf tv’s. Bij een relatiegeschenk gaat het er niet om wat je geeft maar is vooral de waardering voor de klant die je wil laten gelden. Ook heb je de insteek om je relatie voor langere tijd vast te stellen. Er zijn in relatiegeschenken branche veel aanbieders. Ook kun je op het internet heel veel relatiegeschenken vinden en ze daar ook heel makkelijk bestellen. De meeste relatiegeschenken zijn wel bedrukt met een bedrijfsnaam of logo.

Aanstekers

Een relatiegeschenk wat door veel bedrijven wordt weg gegeven is een aansteker. Iedereen heeft er vast weleens één gekregen. Voor bedrijven is het een leuk geschenk je die gemakkelijk kan laten bedrukken met je eigen tekst of afbeelding. Meestal worden aanstekers in grote hoeveelheden besteld en zijn de aanstekers dan ook niet zo duur. Ook kiezen veel bedrijven voor aanstekers omdat dit een product is die veel mensen vaak gebruiken. Vooral pennen geldt eigenlijk hetzelfde, deze worden ook door veel bedrijven weggegeven. Een doel achter het weggeven van aanstekers of pennen is het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf. Bedrukte aanstekers hebben dus wel degelijk nut voor de naamsbekendheid.

Relatiegeschenken kopen

Zoals als ik eerder al zij kun je relatie heel makkelijk online bestellen. Natuurlijk zijn er ook voldoende bedrijven waar je gewoon langs kan gaan om je producten uit te kiezen en een deskundig advies te krijgen. Maar het wordt toch wel steeds populairder om de relatiegeschenken op internet te bestellen. Vaak kun je eerst een proeforder aanvragen, die meestal snel geleverd is. Daarna kun je de kwaliteit bepalen van de producten. Mocht je het product goed vinden kun je de order doorzetten en worden naar een tijdje de producten netjes bij je aan de deur afgeleverd. Ook zijn de online bedrijven steeds makkelijker bereikbaar, dus als je vragen of klachten hebt kun je gemakkelijk contact opnemen met de online aanbieders.