Diversen

Tent Slaapcapaciteit

Camping tenten slapen meestal 4, 6 of 8 personen. Tent namen bevatten meestal aanbevolen maximale aantal dwarsliggers van de fabrikant. Kies een model op basis van de grootte van uw groep en of u misschien extra ruimte voor extra vrienden, versnelling of honden hebben.

tent Shape

Cabine-stijl tenten: Deze rechtop ontwerpen bieden de gemakkelijkste in / out. Hun bijna verticale wanden maximaliseren leefbare ruimte, en sommige modellen worden geleverd met een familie-verheugend functies zoals scheidingswanden en een luifel (of een vestibule deur die kan worden uitgezet als zodanig).

Dome-stijl tenten: Deze grotere neven van backpacken koepels bieden superieure sterkte en wind-vergieten vaardigheden, zowel van waar je op een stormachtige nacht te waarderen. Ze staan ​​hoog in het centrum, maar de muren hebben meer van een helling die iets minder leefbare ruimte.

Tent Winkelen op prijs

Coleman tenten worden verkocht tegen lage winkels in het hele land, soms gekke lage prijzen. Outdoor speciaalzaken zoals , ondertussen, kunnen modellen die kunnen kosten omhoog van $ 500 of zelfs $ 1000 uit te voeren. Van een afstand zien ze er ongeveer hetzelfde, dus wat is het grote verschil?

Zoals vaak het geval is, je krijgt wat je betaalt voor. Bij rustig weer, kan een koopje tent serveren u prima-voor een tijdje. Het echte verschil is de kwaliteit van de materialen, die de neiging heeft om zichtbaar worden bij slecht weer of na uw eerste paar uitstapjes.

Als camping is een jaarlijkse activiteit voor uw groep, rekening houden met de lange termijn voordelen van het hebben van een kwaliteit tent. Evenzo, als je kamperen in gebieden waar wind en stormen vormen een bedreiging, hetzelfde advies geldt.

Key Features Tent

Tent deuren: Bij het kiezen van uw tent, na te denken over het aantal deuren die u nodig hebt, evenals hun vorm en oriëntatie. Als je gaat kamperen met je familie, meerdere deuren helpen voorkomen klimmen over elkaar voor middernacht badkamer pauzes. Cabine-stijl tenten hebben de neiging om te schitteren in dit gebied. Merk ook op hoe gemakkelijk of lawaaierige de deuren zijn om zip open en dicht. Ook YKK ritsen weerstaan ​​haken en breken beter dan anderen.

Tentstokken: pole structuur van een tent helpt bepaalt hoe makkelijk of moeilijk het is om te pitchen. Minder pools te kunnen sneller setups. Het is ook makkelijker om te polen hechten aan clips dan is het aan hen de draad door lange stok mouwen. Veel tenten gebruiken beide clips en korte stoksleuven in een poging om kracht, ventilatie en installatie gemak evenwicht. Kleurgecodeerde hoeken en pole clips setup maken ook sneller. Aluminium palen zijn sterker en duurzamer dan glasvezel.

Tent materialen: Higher-denier stof luifels en rainflies zijn ruiger dan de lagere-denier Ones.

Tent stahoogte (aka “piekhoogte”): Als je in staat om op te staan ​​bij het wisselen van kleren of genieten van de luchtigheid van een hoog plafond, kijk dan voor een tent met een grote hoogte (in de spec charts genoteerd). Typisch, cabine-stijl tenten zijn groter dan koepels.

Tent vloeren: Seam tape en high-denier stoffen verminderen de kans op lekkage.

Vestibule / garage: Deze shelter of luifel hecht aan een tent voor het doel van het opslaan van uw modderige of stoffige laarzen of het houden van uw verpakkingen uit de regen. Het kan ofwel een integraal onderdeel van de buitentent of een add-on-item dat is apart verkrijgbaar zijn.

Buitentent: Een buitentent is een separate waterdichte hoes ontworpen om te passen over het dak van de tent. Gebruik het wanneer regen of dauw verwacht wordt, of wanneer u wilt een beetje extra warmte te behouden. Twee buitentent soorten komen veel voor

Een andere manier om het slaapcomfort te optimaliseren is het gebruik van een slaapzak. Denk bijvoorbeeld aan Highlander Outdoor slaapzak. Dit is een topmerk onder de slaapzakken en geschikt voor zowel indoor als outdoor gebruik.