Walkie Talkie

Walkie Talkie als speelgoed

De walkie talkie zoals we die nu kennen bestaat ongeveer 70 jaar, in de loop der jaren zijn er steeds betere uitvoeringen gekomen in vergelijking met de eerste walkie talkie die rond 1937 is ontworpen. Met een walkie talkie is het mogelijk door middel van een druk op de knop te communiceren met meerdere mensen tegelijk. De apparaten worden veelvuldig gebruikt door beveiligers, de politie en de brandweer. Het is een snelle manier van communiceren en je kunt veel mensen tegelijk bereiken. Deze manier van communiceren is op een gegeven moment zo populair geworden dat de walkie talkies ook in de speelgoedwinkels zijn beland. Kinderen waren direct verkocht en de producten werden veel verkocht in de jaren 90.

Communicatie met een portofoon

De portofoon (een andere woord voor walkie talkie) kan dus voor recreatieve en professionele doeleinden gebruikt worden. Bij de walkie talkies die uit de speelgoedwinkel komen wordt meestal gebruik gemaakt van de 446 Mhz band, want voor deze frequentie was geen zendvergunning nodig. Walkie Talkies werden eerst vooral gebruikt in het leger, de militairen konden op deze manier goed communiceren en er waren destijds nog geen (mobiele) telefoons de portofoon bood dus uitkomst. Tegenwoordig worden walkie talkies op vele manieren gebruikt. Zo gebruiken motorrijles instructeurs ze om te communiceren met de rij leerlingen, gebruiken beveiligers ze op evenementen en zie je de politie ze ook vaak gebruiken. Het beste aanbod vind je op WalkieTalkie.nl.

C2000 communicatiesysteem

Voorheen was het nog mogelijk om gesprekken via de walkie talkie af te luisteren, maar met de komst van het C2000 systeem is dit allemaal veranderd. De hulpdiensten zaten eerst nog op andere systemen, maar in 2005 zijn ze allemaal overgestapt naar het C2000 systeem. Dit systeem heeft een groot bereik, wel tot door heel Nederland. Doordat het signaal van dit netwerk met behulp van steunzender naar hoge antennes geleid wordt is het grote bereik mogelijk. Ideaal dus als je op een snelle manier wilt communiceren met veel mensen tegelijk!